Angel-A


Πιστεύετε στους Αγγέλους; Ο σκηνοθέτης της ταινίας Angel-A, Luc Besson ίσως σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.
Μια ταινία noir του 2005 φτιαγμένη για να βιώσουμε την ιστορία της όπως έχει αλλά και για να δούμε το βαθύτερο νόημα που κρύβεται πίσω από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που την απαρτίζουν. Φαινομενικά μια ιστορία αγάπης ενός άντρα και μιας γυναίκας με φόντο το ασπρόμαυρο Παρίσι. Τι πιο ρομαντικό!

Ο André, (ενσαρκώνεται από τον Jamel Debbouze, πιο γνωστό στη Γαλλία ως stand-up comedian αλλά και με εμφανίσεις στις ταινίες Amelie και Days of Glory ) είναι ένας άνδρας που μάλλον όμορφο και επιτυχημένο δεν μπορείς να τον πεις.
Βαλμένος μέσα στα χρέη δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την μιζέρια του αλλά και τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του μιας και εκτός των άλλων χρωστάει χρήματα και στη μαφία! Κυνηγημένος και διωγμένος από παντού, καταφεύγει στη λύση την αυτοκτονίας… χωρίς όμως να είναι σίγουρος γι’αυτό. Στέκεται στην άκρη της γέφυρας αλλά αντικρίζει μια νέα γυναίκα να πηδά πριν από αυτόν. Από αυτόχειρας μετατρέπεται σε «ήρωα», μιας και ο André χωρίς δεύτερη σκέψη πέφτει στα νερά του ποταμού Σηκουάνα για να την σώσει. Από εκεί θα ξεκινήσει η ιστορία / γνωριμία που θα αλλάξει την ζωή του.
Στην Angela δίνει σάρκα και οστά το μοντέλο Rie Rasmussen που κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Η αντίθεση των χαρακτήρων των δύο πρωταγωνιστών αλλά και η μεγάλη διαφορά τους στην εξωτερική εμφάνιση είναι στοχευμένη σωστά στο να συνειδητοποιήσουμε ότι η Αngela είναι το Alter Ego του Andre ή με άλλα λόγια η «όμορφη» ψυχή του!

Πρόκειται για μια συναισθηματική ταινία, με θετικά μηνύματα για το «εγώ» μας, που μπορεί πολύ εύκολα να «αγγίξει» και το αντρικό κοινό.

Πανέμορφη φωτογραφία από τον Thierry Arbogast(το ασπρόμαυρο Παρίσι είναι πιο όμορφο από ποτέ!) και ρεαλισμός που προσφέρει το εντελώς αντίθετο από μια ωμή και βίαιη ταινία της σύγχρονης εποχής.



 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes