Gillian Flynn:Εχω μια κακια μεσα μου ζωντανη σαν οργανο


Όλοι είμαστε γνώστες των ψυχολογικών θρίλερ όσον αφορά το σινεμά.
Κατά πόσο όμως έχουμε διαβάσει βιβλία που “πατάνε στο μαύρο χαλί της λογοτεχνίας”; Μαύρο, για το σκοτεινό και βλοσυρό ύφος των δύο μυθιστορημάτων της νέας συγγραφέως Gillian Flynn από κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Η Αμερικανίδα συγγραφέας από το Κάνσας (δημοσιογράφος του Νέο-Υορκέζικου περιοδικού Entertainment Weekly), καταφέρνει να εισχωρήσει βαθιά στο νοσηρό μυαλό των εκάστοτε χαρακτήρων των βιβλίων της, “ζωγραφίζοντας” ένα μαύρο πέπλο γύρω από αυτούς.
Έμπνευση της, οι άνθρωποι και τα διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που τους κυνηγούν (εθισμοί, φοβίες, εμμονές). Όπως έχει πει και η ίδια- “αυτό που σε κάνει άνθρωπο είναι το ότι πολεμάς τις φοβίες σου”.
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και αυτά είναι που οδηγούν τη Gillian Flynn στη δημιουργία των κεντρικών της ηρώων. Πρώτο της μυθιστόρημα τα “Αιχμηρά Αντικείμενα” (Sharp Objects), με αφηγήτρια της ιστορίας την Καμίλ, η οποία χαράζει λέξεις στο σώμα της. Η Λίμπι, η ακρωτηριασμένη “ηρωίδα” του δεύτερου μυθιστορήματος “Σκοτεινός Τόπος” (Dark Places), είναι μάρτυρας στη σφαγή της οικογένειας της.
Ιστορίες μυστηρίου αλλά και αναφορές στο “χάος” σκοτεινών ψυχών.

Η Gillian Flynn μεγάλωσε διαβάζοντας Αγκάθα Κρίστι, βραβεύτηκε για το πρώτο της βιβλίο (CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger) και επαινέθηκε από τον Στίβεν Κίνγκ για την δουλειά της. Αν μη τι άλλο μια αρκετά μεγάλη καταξίωση!

Αυτή την εποχή, η Αμερικανίδα συγγραφέας “εθισμένη” στο έγκλημα, γράφει το τρίτο της μυθιστόρημα με θέμα ένα συζυγικό θρίλερ.
Αν ακόμη δεν πειστήκατε για την σκοτεινή ομορφιά των μυθιστορημάτων της Gillian Flynn, δεν μένει παρά να τρέξετε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο.


 Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes