Θέλω να επαναφέρω το χαμόγελο στα χείλη μου! Είναι κακό;


Αν με ρωτούσατε ποια είναι η αρρώστια της εποχής μας, θα απαντούσα η κατάθλιψη.
Δυστυχώς στις μέρες μας το «ανίκητο» άγχος, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς και το συνεχές κυνήγι του πλούτου έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση αυτής της -καθόλου απλής- ψυχικής νόσου.
Άλλοτε ιάσιμη και άλλοτε να τείνει προς την χρόνια πάθηση, είναι μία –τουλάχιστον- δυσάρεστη κατάσταση, που παρεκκλίνει από τον δρόμο της λεγόμενης ευτυχίας.

Πόσοι από εμάς είμαστε δυστυχισμένοι με τις ζωές μας; Πόσοι θα ήθελαν να την αλλάξουν δραματικά;
Ζούμε σε μια κοινωνία που το μόνο της μέλημα είναι οι «συνδετικοί της κρίκοι» (δηλαδή όλοι εμείς), να δουλεύουν όλο και περισσότερο με απώτερο σκοπό την σπατάλη των χρημάτων τους σε άσκοπα προϊόντα και υπηρεσίες.
Ουσιαστικά δηλαδή, γεννιόμαστε άνθρωποι, μεγαλώνουμε ως καταναλωτές και πεθαίνουμε δυστυχείς!
Κάπου εκεί στην πορεία της ζωής, χάνουμε το νόημα, το βαθύτερο νόημα.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχει πάντα μέσα σας αυτό το λεγόμενο αίσθημα του ανικανοποίητου; Γιατί παρόλα τα λεφτά, που ίσως να βγάζετε με κόπο, δεν σας φτάνουν ποτέ; Γιατί ενώ καταφέρνετε να αποκτήσετε κάτι που τόσο λαχταρούσατε, την επόμενη μέρα έχετε πάλι την αίσθηση ότι είστε άδειοι;
Σε ποιο καλούπι έχετε βάλει την δική σας καθημερινότητα και πόσο μίζεροι νιώθετε; ‘Όλα γίνονται πλέον μηχανικά και χωρίς συναίσθημα: η διασκέδαση, το σεξ, η οικογένεια…

Και για να επανέλθω στο θέμα της κατάθλιψης ως μία πραγματική αρρώστια της ψυχής, εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα πρόβλημα...
Ψυχολόγος-Ψυχίατρος = taboo!
Είναι λυπηρό να διανύουμε τον 21ο αιώνα και ενώ οι Αμερικανοί πολίτες για παράδειγμα, αντιμετωπίζουν τον ψυχολόγο ως οικογενειακό γιατρό, στη χώρα μας να κρύβουμε ακόμα και από τους συγγενείς μας ότι επισκεφτήκαμε κάποιον ειδικό για να μας ξεμπερδέψει το θολωμένο μας μυαλό.
Θέλω να επαναφέρω το χαμόγελο στα χείλη μου! Είναι κακό;

Τελειώνοντας θέλω μόνο να προσθέσω ότι αξίζει να προσπαθήσουμε να απέχουμε από το σημερινό «κυνήγι του θησαυρού» που έχουν κρυμμένο οι άλλοι για εμάς.
Ψάχνετε για θησαυρό ή για άνθρακα;
Ο πραγματικός χρυσός για τον καθένα μας, βρίσκεται εκεί που μόνο εμείς ξέρουμε…Εμπρός λοιπόν, ανοίξτε τους χάρτες σας και ακολουθήστε την σωστή πορεία!

Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes