Ο Θεος είναι κολλητος μου / Dieu est un pote à moi


Απλός και νεανικός ο τίτλος του πρώτου βιβλίου του Cyril Massarotto. Τίτλος που αμέσως κινεί το ενδιαφέρον.
Ο παραπάνω συγγραφέας έπλασε την ιστορία μετά από μία αναπάντεχη σκέψη που τον «διαπέρασε» ενώ βρισκόταν στην μπανιέρα του σπιτιού του, η οποία δεν ήταν άλλη από τον ίδιο τον τίτλο του βιβλίου, “O Θεός είναι κολλητός μου”!

Παιδαγωγός στο επάγγελμα και γεννημένος στη Γαλλία, παραθέτει τη ζωή ενός 30άρη άντρα, υπαλλήλου sex shop, μοναχικού με προφανώς μοναδικό στενό του φίλο τον Θεό! Η καταμέτρηση των ετών της ζωής του ξεκινά από το έτος μηδέν (έτη αντί για κεφάλαια), από τη στιγμή που θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Αλίς, φοιτήτρια της Σορβόννης. Και είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που έρχεται στο προσκήνιο ο Παντοδύναμος!

Κατά πόσον τον βοηθά η φιλία του με τον Δημιουργό (αξίζει να αναφέρω κάτι που ο ίδιος αρνείται στις γραμμές του βιβλίου, την δημιουργία του κόσμου από εκείνον), κατά πόσον «σιγοντάρει» ή γίνεται εμπόδιο στη ζωή του, θα απαντηθεί μέσα στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου.

Ευκολοδιάβαστο και άμεσο, με εξαιρετικό χιούμορ αλλά και συγκινητικό μέχρι την τελευταία του σελίδα.
Θίγει τη πίστη στο Θεό και τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά «καταπιάνεται» περισσότερο με την Αγάπη (κάτι που το καθιστά τρυφερό ως ανάγνωσμα), με μία εναλλακτική ματιά.

Ένα βιβλίο best seller στη Γαλλία (μεταφρασμένο επίσης σε αρκετές γλώσσες και κυκλοφορόντας ήδη σε οκτώ χώρες), που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις LIBRO (2009).

Για όσους αγαπούν τον απλό, ευφυές λόγο που παράλληλα στοχεύει σε ένα βαθύτερο νόημα, αυτό το μυθιστόρημα θα τους αγγίξει πραγματικά. Ίσως να είναι και ένα παράδειγμα στο ότι “η πραγματική ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα”.

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes