End Months Dairy Notes: Ιανουαριος 2017


Αν μπορούσαμε να μετρήσουμε ότι μας φέρνει η κάθε στιγμή, ίσως και να χανόμασταν μέσα σε μια δίνη. Είναι αμέτρητες οι σκέψεις, οι ιδέες και τα γεγονότα που είτε γεννιούνται στο λεπτό, είτε τα κυοφορούσε ο χρόνος έως ότου τα φέρει στα χέρια μας. Και κάποια από αυτά, μοιάζουν όντως με μωρά, γλυκά και ευχάριστα στην ανάμνηση, κάποια άλλα όμως γεννήθηκαν στα χέρια μας σαν βόμβες, περιμένοντας από εμάς τη λάθος κίνηση για να αφήσουν επάνω μας βαθουλωμένα σημάδια από την έκρηξη. 
Μέσα σε όλα αυτά όμως τα "μεγάλα" γεγονότα - ευχάριστα και δυσάρεστα-υπάρχουν και εκείνα τα αμέτρητα "μικρά", που μπορεί να μη μπορούμε να τα μετρήσουμε όμως σίγουρα μπορούμε να αρχίσουμε να τα εκτιμάμε. 
Η νέα χρονιά θα μας φέρει πολλά, όπως κάθε χρόνος που σίγουρα δε λογαριάζει τις δικές μας ευχές, έτσι και εγώ σκέφτηκα να μη μείνω μόνο στα "μεγάλα" που θα έχουν μια βαθιά επίδραση επάνω μου. Αλλά να προσπαθήσω να εντοπίσω όλα εκείνα που απλά θα με βοηθήσουν να συνεχίζω να απολαμβάνω τη ζωή. 


Έχω καιρό να αναφέρω κάτι αγαπημένο για τον μήνα που πέρασε, και είπα να σας ενημερώσω για ένα βιβλίο που διάβασα μέσα στο Γενάρη-και συνεχίζω να διαβάζω ακόμα- που με έχει ενθουσιάσει. Είναι το "Ο Αιώνας των Μεγάλων Αλλαγών" του John Higgs από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που είχα τη χαρά να προσθέσω στη βιβλιοθήκη μου χάρη στη συνεργασία των εκδόσεων με το socialpolicy.gr.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που έχω διαβάσει, που κρατάει τον αναγνώστη όχι μόνο για την "διαφορετική" του ματιά στα γεγονότα του 20ου αιώνα, αλλά και για τον τρόπο που συνδέει τα κεφάλαια μεταξύ τους στοιχειοθετώντας τη ροή της ιστορίας της ανθρωπότητας. Ευφυέστατο, καλογραμμένο και ριζοσπαστικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν μια γερή ανασκόπηση στο όχι και τόσο μακρινό μας παρελθόν, αλλά και σε όσους έχουν την ανάγκη να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί εναλλακτικά...έστω και για πρώτη φορά. 

Όσο για τα άλλα βιβλία που φαίνονται στη φωτογραφία, είναι η φετινή μου συγκομιδή από τον "κήπο" της Πλατείας Κοτζιά (21ο Παζάρι Βιβλίου 2017 στην Πλατεία Κοτζιά)

Ραντεβού στο τέλος του μήνα ή και στις αρχές του επόμενου...Ποιος ξέρει τι θα φέρει η στιγμή...


Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes