End Months Diary Notes: Ιουνιος 2013

Η ακόρεστη δίψα για γνώση, η εσωτερική επιθυμία για την ανακάλυψη ιδεών και αξιών δεν επηρεάζεται απο την αλλαγή των εποχών. Θα περίμενε κανείς πως όπως και το σώμα προσαρμόζεται στη φυσική αλλαγή του καιρού, έτσι και το πνεύμα μεταλλάσσεται και αναζητά ζεστά μέρη για να "ακουμπήσει το κεφάλι του" ή σκιερούς τόπους για να δροσίσει την κάψα του. Όμως εκείνο καίει μέσα στο πέρασμα του χρόνου, η φλόγα της αναζήτησης του μένει σταθερή και ίσως και να θεριεύει. Σαν μια αιώνια φωτιά αναμμένη κάπου εκεί βαθιά μέσα μας  όλο και ζητά τροφή, μα δεν καταστρέφει, δεν αφήνει στάχτες, μονάχα πυρακτώνει την άυλη υπόσταση μας που εξ αρχής "γεννήθηκε" για να αντέχει και να μετασχηματίζεται χωρίς μορφή.

Ένιωσα ντροπή, μια ειλικρινή θλίψη για το χρόνο που πέρασε, που άφησα εγώ να περάσει χωρίς να δώσω στην ανάγκη μου αυτή ότι επιθυμούσε. Μα απο την άλλη γνωρίζω πως το κλειδί θα βρίσκεται  πάντα στο χέρι μου, ενωμένο με έναν ομφάλιο λώρο στο βαθύτερο μου κέντρο. 

Τι είναι αλήθεια η γνώση; Περγαμηνές και διακρίσεις, ένα υψηλό βάθρο για να στέκει κανείς αποκομμένος με τη μοναξιά του για μόνη συντροφιά; Αλίμονο σ'αυτούς που φόρεσαν το στέμμα του ανώτερου άρχοντα στο βασίλειο του πνεύματος! Δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός....Δεν ήταν ποτέ αυτός ο λόγος που "φορτώθηκε" ο άνθρωπος ένα σακούλι για να γεμίζει γνώση....Ο ρόλος του κλειδοκράτορα του δόθηκε για να ανοίγει τις αστείρευτες πηγές προς ένα κοινό όφελος. Γιατί η γνώση σε εξελίσσει, πρώτα εσένα τον ίδιο και ύστερα σε "χρεώνει" με μοίρασμα δίκαιο.

Ραντεβού τέλη Ιουλίου....πάντα με στόχο τη πραγματική σπουδαιότητα!

Word Chimes

 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes