Η Ασυμβιβαστη / Η Δαναη και ο Γιωργος στη Ζαχαρουπολη

Πρόκειται για τις πρώτες εκδόσεις βιβλίων της Πηνελόπης Εμμανουήλ ενός εκ των οποίων είχα την τιμή να  παρουσιάσω χθες το απόγευμα στο Σύλλογο ΕΝ.ΕΟ.Ν  Α.με.Α Γλυφάδας και Νοτίων Προαστίων.

Η Ασυμβίβαστη που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Αρσενίδη" είναι η πρώτη της νουβέλα, γραμμένη με έναν απλό και λιτό τρόπο. Μια αληθινή ιστορία για το πως μπορεί μια γυναίκα να παλέψει και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της παρά τις δυσκολιές και τα εμπόδια που φαινομενικά μπορούν να καταστίσουν έναν άνθρωπο "αμέτοχο" στην ίδια του τη ζωή. Ένα βιβλίο που πραγματεύεται τη δύναμη της ψυχής και συγκινεί πραγματικά με την αμεσότητα του.

Η Δανάη και ο Γιώργος στη Ζαχαρούπολη,εκδόσεις "Τα Νέα του Γαλατσίου", ένα απο τα πολλά παραμύθια της συγγραφέως, προσφέρει στα παιδιά ένα ταξίδι στον κόσμο των γλυκισμάτων, περνόντας παράλληλα μηνύματα ζωής.

Απόσπασμα απο την παρουσίαση του βιβλίου:

"Σε μια εποχή όπου τα πάντα μοιάζουν πεζά και χωρίς φαντασία, η ανάγκη για παραμυθένια ασημόσκονη μεγαλώνει. Αυτό που πρέπει να χαρίσουμε στα παιδιά μας αλλά και να διασώσουμε στους δύσκολους και πικρούς καιρούς μας, είναι το όνειρο και η ομορφιά της παιδικότητας.
Ένα κόσμο μαγικό όπου όλα είναι δυνατά και που οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με θέληση και τόλμη.
Ένα τόπο γλυκό, χρωματιστό, με αγάπη και αλληλεγγύη.
Σε ένα τέτοιο τόπο ταξιδεύει η Δανάη και ο Γιώργος και γεύονται όλη τη γλύκα του παιδικού ονείρου. Αλήθεια, πως θα ήταν ο κόσμος των μεγάλων αν είχε μια νεράιδα ζαχαρένια και έναν Μπόμπο ζαχαροπλάστη;
Λένε πως όπου κοιτάς εκεί θα πας στο ταξίδι της ζωής...Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να έχουν για προορισμό το καραμελοδάσος, για όσο αυτό θα υπάρχει στη φαντασία τους και ίσως να ταξιδεύαμε και εμείς καμιά φορά προς τα εκεί. Σίγουρα θα γινόμασταν γλυκύτεροι!"

Η Πηνελόπη Εμμανουήλ ως Α.με.Α, στέλνει το δικό της μήνυμα στην κοινωνία των διακρίσεων και προκαταλήψεων, δείχνοντας με το ταλέντο της, πως όλοι έχουν- και δικαιούνται- μια αξιότιμη θέση στο κοινωνικό σύνολο καθώς και πως η προσφορά κάθε μέλους της κοινωνίας μας είναι εξίσου σημαντική.

Word Chimes


 

Top Blogs

Facebook Page

Pinterest

Followers

Follow this blog with bloglovin

Follow Word Chimes